Download Legija Stranaca Provjereno Mp3 11:01 Min – MP3 Music Download Spare Witness Welcome Wind Watch

Download Legija Stranaca Provjereno Mp3 11:01 Min – MP3 Music Download  Spare Witness Welcome Wind Watch
Download Legija Stranaca Provjereno Mp3 11:01 Min – MP3 Music Download Spare Witness Welcome Wind Watch

Legija Stranaca: Krv za državljanstvo

Legija Stranaca je jedna od najpoznatijih i najelitnijih jedinica francuske kopnene vojske. Osnovana je 1831. godine od strane francuskog kralja Luja Filipa, koji je želeo da štedi krv francuskih državljana u kolonijalnim osvajanjima. Od tada, Legija je učestvovala u mnogim ratovima i misijama širom sveta, pokazujući svoju odanost, hrabrost i žrtvovanje za Francusku.

Legija Stranaca je sastavljena od dobrovoljaca iz različitih zemalja i kulturnih prostora, bez obzira na njihovu etničku, religioznu ili jezičnu pripadnost. Jedini uslovi za ulazak u sastav ove jedinice (pored fizičkih) su odanost francuskoj republici i toliko poznavanje francuskog jezika da bi se razumela naređenja. Legionari dobijaju novi identitet i mogućnost da promene svoju prošlost. Takođe, mogu da podnesu zahtev za državljanstvo Francuske nakon tri godine službe, ako nisu imali problema sa zakonom i ako su pokazali spremnost da se integrišu u francusku naciju.

Najpoznatija bitka Legije Stranaca se dogodila 30. aprila 1863. godine u Meksiku, na plantaži Camerone. Tada se 3 oficira i 63 legionara uspelo odupreti napadu oko 2000 Meksikanaca. Legionari su se fanatično branili, odbijajući da se predaju. Kada je ostalo samo šest preživelih, bez municije, krenuli su u proboj bajonetima. Trojica od šestorice su poginula. Preostala trojica ranjenika su izvedena pred meksičkog komandanta, koji ih je pohvalio za njihovu hrabrost i dozvolio im da se vrate prema francuskim linijama kao počasna pratnja tela kapetana Danžua, koji je nosio drvenu protezu ruke. Ova proteza se danas čuva u Muzeju Legije u Obanju i svake godine na Dan Kamerona legionari je prate u počasnoj paradi. Ovaj datum se slavi kao najveći praznik Legije Stranaca i simboliše njihovu borbu do poslednjeg.

Danas, Legija Stranaca ima oko 8000 pripadnika, organizovanih u 8 regimenata (pukovnija), jednu brigadu i dva atašea. Oni su raspoređeni u Francuskoj i njenim prekomorskim teritorijama, kao i u raznim međunarodnim misijama. Legija Stranaca je poznata po svojoj tradiciji, disciplini i esprit de corps (duhu tela). Ona je jedna od najcenjenijih i najtraženijih jedinica u francuskoj vojsci.

Legija Stranaca je jedinica koja privlači mnoge ljude koji žele da promene svoj život, da dožive avanturu i da služe časnoj stvari. Međutim, ulazak u Legiju nije lak. Potrebno je proći kroz rigoroznu selekciju i obuku, koja traje oko šest meseci. Tokom tog perioda, kandidati se podvrgavaju fizičkim i psihološkim testovima, uče francuski jezik i istoriju Legije, i stiču vojne veštine i znanja. Oni takođe moraju da se prilagode strogim pravilima i kodeksu ponašanja Legije. Mnogi kandidati odustanu ili budu odbijeni tokom ovog procesa.

Oni koji uspeju da postanu legionari dobijaju novi identitet i novu porodicu. Oni dobijaju francusko ime i prezime, koje mogu da promene nakon tri godine službe. Oni takođe dobijaju novi rođendan i novi matični broj. Oni moraju da prekinu kontakt sa svojom starom porodicom i prijateljima, barem na neko vreme. Oni postaju deo bratstva koje ih podržava i štiti u svim situacijama. Oni dele iste vrednosti i ciljeve, iste radosti i patnje, iste pobede i poraze.

Legija Stranaca je jedinica koja nudi mnoge mogućnosti za razvoj i napredak. Legionari mogu da se specijalizuju u raznim oblastima, kao što su padobranstvo, inženjerstvo, komunikacije, medicina, logistika i druge. Oni takođe mogu da se usavršavaju u stranim jezicima, sportovima, muzici i drugim aktivnostima. Legionari mogu da napreduju u činovima i odgovornostima, ako pokažu sposobnost i posvećenost. Oni takođe mogu da ostvare svoje snove o putovanju i upoznavanju drugih kultura, jer Legija ima baze u raznim delovima sveta i učestvuje u mnogim međunarodnim misijama.

Be the first to comment on "Download Legija Stranaca Provjereno Mp3 11:01 Min – MP3 Music Download Spare Witness Welcome Wind Watch"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*